2020 Tokyo Olimpiyatları - Türkiye Madalya Rekoru

Daraltma
X
 
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler
  • budela
    • 01 Feb 2009
    • 3629

    #16
    İlk olarak dearstar77 tarafından gönderildi
    85-90 milyonluk ülkeyiz. Rusya tamam kalabalık eyvallah. Çek Cumhuriyeti, Polonya gibi Doğu Avrupa ülkeleri bir çok branşta sporcu ile yarışlara katılıyorlar. Madalya kazanıyorlar. Biz bir çok branşta sporcu cikaramiyoruz. Onlarda sistem nasıl işliyor. Bu devlet öyle zengin devlet değil. İmkanlarınin bizden fazla olduğunu düşünmüyorum. Onları basarili kılıp bizi başarısız hatta o dalda sporcu gonderenememizin temel sebepleri önem sırasına göre sizce neler? Devlet desteği bu mu yani. Yoksa ilgi yok. Taraftarı yok. Nelerdir.

    Futbol basketbol federasyonu hepsi tek çatı altında Spor federasyonu felan mi kurulmalı.

    Okulların beden eğitimi öğretmenleri federasyona bağlı olup sporcu taraması gibi bir sistem mi yapılmalı? Yetenekli ne adamlar kizlar vardır. Kim nerden bulup çıkaracak. Yoksa bizim yeteneksiz olduğumuzdan kaynaklanmiyor. Tarama olayı seçme bulmada onu gelistirmede desteklemede maddi olarak problemliyiz.

    Oyuncu çıksa bile bu kez onun antrenörü bulmak zor. Antrenör ne biliyor ki oyuncuyu yetiştirdlsin geliştirsin.
    Sloven Bilic'in çok güzel bir lafı vardı. "Türkiye'de bilgisi olanın yetkisi yok, yetkisi olanın bilgisi...
    Durumun özeti bu bence bi şekilde onun bunun yardımıyla bir yerlere gelmiş, kendisini bişey zanneden insanlar maalesef bu tarz başarıları engelliyor. Sadece sporda değil ülkenin genel durumuna bakarakta anlayabiliriz. Cennet gibi ülkede yaşıyoruz halkın en az yarısı yoksul...

    Edit:konu hortlamış bende yeni muhabbet zannettim

    Yorum

    Çalışıyor...