Bitcoin --> Ecopayz

Daraltma
X
 
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler
  • Mr.JuNe
    • 06 Feb 2007
    • 13110

    Bitcoin --> Ecopayz

    Ecoya bitcoin ile nasıl para yatırıldığını karışık bulan arkadaşlar için en geniş şekilde uygulamalı yazayım dedim belki birkaç kişiye faydası olur. Ben BTCTurk kullanıyorum bitcoin çekme işleminden alınan masrafı kendileri karşıladığı için. Dolayısıyla 60 lira gibi bir miktarı dahi 2 lira 3 lira gibi bir kesintiyle ecoya aktarabiliyorum hızlı bir şekilde. Birkaç gün öncesine kadar 1000 tl altındaki miktarları havale ile almıyordu btcturk sadece papara ile alıyorlardı. Şu an baktığımda havale ile para yatırma alt limitini 100 TL'ye çekmişler. Dolayısıyla Papara'yı aracı kullanmayıp direk BTCTurk banka hesabına havale eft yapabilirsiniz ancak sadece tek bir bankadan işlem aldıkları için o bankayı kullanmayanlar mesai saati dışında havale eft yapmakta zorlanacaklardır. Veya 60-70 lira yatırmak isteyen de olabilir o yüzden ben yine de papara üzerinden giderek anlatacağım.


    Öncelikle papara hesabınız yoksa açmanız ve 1 2 bilgi girerek onaylı hale getirmeniz gerekiyor bu en fazla 3 dakikanızı alır. Sonrasında btcturk hesabınızı açıp onaylatmanız gerekiyor. Onay kısmında selfie kimlik isteniyor, onayı da çok çabuk bir şekilde yapılıyor. Benimki yarım saat bile sürmedi. Şimdi onaylı bir papara hesabımız, onaylı bir btcturk hesabımız ve onaylı bir ecopayz hesabımız var ve başlıyorum.


    Öncelikle bankadan paparaya havale yapmamız gerekiyor. Papara sitesine girdiğinizde para yükle bölümünden kullandığınız bankanın hesap nosunu bulup oraya havale yapıcaksınız. Dikkat etmeniz gereken nokta, havale yaparken açıklama kısmına kendi papara hesap numaranızı yazmanız gerekiyor mutlaka ; yoksa parayı iade ediyorlar.Ben işlemi 250 tl üzerinden yapıcam, 250 lirayı havale yaptım ve 15 20 dk gibi bir sürede para papara hesabımıza geçmiş oluyor.


    Şimdi 250 lirayı btcturk'e aktarmak için btcturk hesabımıza giriş yapıyorum. Üstte para yatırma seçeneğinden tl yatırma'ya tıklıyoruz.







    Sonrasında karşımıza aşağıdaki ekran çıkıcak burada , miktar kısmına yatıracağınız miktarı yazıp TRY Yatır'a tıkladığınızda sizi ödeme sayfasına yönlendiricek. Onaylayacaksınız ve para btcturk hesabınıza geçmiş olucak. Paparanın aldığı komisyon %1 ve bu %1'in kdv'si. Resimde de komisyonu görebilirsiniz zaten.





    Para btcturk hesabımıza geçtikten sonra , üst menüde Kolay Alış Satış seçeneğini tıkladığımızda karşımıza bu ekran gelicek. Hesaptaki tüm tl miktarıyla btc almak istediğimiz için küçük artı sembolüne tıklıyoruz ve bitcoin al diyoruz.





    Bitcoin'i de aldıktan sonra yine yukarıdaki menüden '' Çekme '' seçeneğine gelip bitcoin 'e tıklıyoruz ve karşımıza aşağıda resmi koyduğum ekran geliyor.





    Şimdi artık ecopayz hesabımıza girme zamanı geldi. Eco hesabınıza giriş yaptıktan sonra soldaki menüde para yatırma'ya tıklıyoruz. Sonrasında ''yerel para yatırma seçenekleri'' diyoruz ve en altta ''alternative payments'' deyip devam ediyoruz. Econun kullandığı aracı şirket kaynaklı veya kur farkı kaynaklı olsa gerek 100 lirada 2 3 lira gibi bir komisyon oluyor. BTCTurk hesabımızda 247 lira gibi bir miktarla bitcoin aldığımızı düşünürsek ecopayz'de miktar kısmına 6 7 lira eksiğini yazmakta fayda var. 100 lirada 3 lira gibi hesap edin ona göre yatıracağınız miktara orantılayın. Direk 240 yazıp onaylıyorum ve karşıma aşağıda resmini göreceğiniz ekran çıkıyor.





    Bu ekranda econun istediği miktar ile kendi btcturk hesabınızdaki miktarı karşılaştırın. Eğer sizin btcturk'teki miktar buna yetişmiyorsa ecodaki ekranda geri dönüp miktarı aradaki farka göre 1 2 tl eksiltip tekrar onaylayın. Veya ecoda gereksiz düşük yazmışsanız yine geri dönüp 1 2 tl daha fazla yazıp yeni işlem başlatabilirsiniz. Miktarlar birbirine yakın hale geldiğinde resimdeki ekranda gözüken harfli rakamlı uzun kodu adres olarak kopyalayıp btcturk'te bitcoin çekme bölümünde gözüken adres kısmına yapıştırıyoruz. Econun istediği miktarı da btcturk bitcoin çekme bölümündeki miktar kısmına yapıştırıyoruz ve işlemi onaylıyoruz. [B]Eğer btcturk'teki ilk bitcoin çekme işleminizse ilk bitcoin çekme işlemini yapmanız için ilk tl yatırma işleminizin üzerinden 48 saat geçmesi gerekiyor. Yani eğer ilk kez işlem yapacak biriyseniz benim önerim papara ile 12 13 lira gibi bir miktar yatırın, sonrasında yine paparaya o parayı geri çekebilirsiniz. Yani prosedürü gerçekleştirmiş olursunuz ve 48 saat sonra da btcturk hesabınız tüm işlemlere uygun hale gelmiş olur. Bu 48 saatlik prosedürü olmayan başka bitcoin borsaları da var ancak en başta dediğim gibi onlarda bitcoin çekme komisyonu alındığı için işlem biraz daha tuzlu olmuş olur.





    İşlemi onayladıktan sonra son bir mail onayı kısmı kalıyor. Mail onayını da mail adresinize gelen linke tıklayıp yapıyorsunuz ve işlem bu kadar. 250 lirayı 240 tl olarak ecoya aktarmış bulundum. Çekmiş olduğunuz yada diğer bir tabirle ecoya yolladığınız bitcoin gönderildiğinde telefonunuza btcturk tarafından sms atılacak ve para da anında eco hesabınıza geçmiş olucak. Ben 1 aydır 25 30 işlem yapmışımdır, günün haftanın her günü, günün her saati yaptım sadece 1 kez 3 saat kadar sürmüştü. Onun dışında yarım saati geçen olmadı. Özellikle son dönemde anlaşma mı yaptılar bilmiyorum en fazla 10 dakika sürüyor paranın ecoya geçmesi. Uzun uzun anlatınca sanki uzun sürüyormuş gibi gelebilir ancak bu işlemler en fazla 2 dakikanızı alıyor. Çok basit ve pratik, kesinlikle qr kodun son hızla engellndiği bir dönemde bu yönteme geçmenizde fayda var. Herkese bol şanslar.
    En son Mr.JuNe tarafından düzenlendi; 10 - 12 - 18, 22 : 18.
  • guven55
    • 18 Sep 2012
    • 85

    #2
    Eline sağlık güzel ve kısa bi anlatım olmuş.. Bende aynen bu şekilde yapıyorum tek sorun süresi 30-40 dk yı bulabiliyor... Bu kadar zor yatırımın yapıldığı bu dönemde 40 dk beklemek bişey değil..
    Herkesin bence artık coin yatırımına yönlenmesi lazım. Şu an için tek çare bu gözüküyor..
    @Mr.JuNe tekrar teşekkürler güzel anlatımın için.. Hepimize bol şanslar....

    Yorum

    • KerlonMania
      • 11 Sep 2009
      • 7809

      #3
      Eline sağlık, teşekkür ederiz.

      Bunu e-cüzdan bölümüne sabitlese yönetim aslında, çünkü başlıkta en çok sorulan sorulardan birisi.

      Yorum

      • Mr.JuNe
        • 06 Feb 2007
        • 13110

        #4
        İlk olarak guven55 tarafından gönderildi
        Eline sağlık güzel ve kısa bi anlatım olmuş.. Bende aynen bu şekilde yapıyorum tek sorun süresi 30-40 dk yı bulabiliyor... Bu kadar zor yatırımın yapıldığı bu dönemde 40 dk beklemek bişey değil..
        Herkesin bence artık coin yatırımına yönlenmesi lazım. Şu an için tek çare bu gözüküyor..
        @Mr.JuNe tekrar teşekkürler güzel anlatımın için.. Hepimize bol şanslar....
        Bir buçuk aydır filan kullanıyorum bu yolu, bankadan paparaya attığımda paranın paparaya geçiş süresi 15 20 dk sürebiliyor evet ama btcturk'ten ecoya geçme süresi son 1 2 haftadır aşırı derecede kısaldı çünkü sistemde iyileştirmeye gittiler muhtemelen. Önceden btcturk gönderildi dedikten sonra dahi bi 15 20 dk bekliyordun ancak bu bir iki haftadır btcturk gönderildi dediği an para ecoya geçiyor. Bu da max 5 10 dakika demek. Paparayı aracı kullanırsan toplam süre evet yarım saati bulabiliyor ancak paparadan sonrası acaip kısaldı.
        En son Mr.JuNe tarafından düzenlendi; 11 - 07 - 18, 11 : 04.

        Yorum

        • isasemh6
          • 10 Jan 2013
          • 672

          #5
          gecen hafta yaptım.dedıgın gıbı karmasık degıl aslında cok basıt.paparayı kullanamdan lımıt dahılınde ıse dırek btc hesabına havale /eft ıle yatırıp ecoya transfer yaptım bende.totaal de paranın btc ve ecoya gecme suresı 30 dk yı buldu.bu arada bılgısı oan artkadaslara bır sey soracam arkadasımın btc hesabından kendı eco hesabıma para atsam sorun olurmu?deneyen veya bılen varmı

          Yorum

          • Rhene
            Banned
            • 18 Sep 2011
            • 1777
            • Formula1, Satranç
            • 657

            #6
            Mr.JuNe ,

            eline sağlık , teşekkürler .

            Bilal'e anlatır gibi anlatman da çok hoş olmuş.

            forumun ihtiyacı olan bir konuydu.

            bence de bu başlık sabitlenirse iyi olur .

            Yorum

            • YAVER55
              • 23 Sep 2013
              • 3220

              #7
              Btcturkde hesap onayi icin selfie kimlik mi istiyor

              Yorum

              • gunduzcu
                • 15 Dec 2017
                • 478

                #8
                Geçen yıl lazim olur diye actirmistim hesap, ama hiç kullanmamistim.
                Geçenlerde mail geldi,artık selfie'yi kaldırdık diye.
                Ama adamlar istemekte haklıymis,yani betgram milletin adına papara hesapları açmıştı.
                İlk olarak YAVER55 tarafından gönderildi
                Btcturkde hesap onayi icin selfie kimlik mi istiyor
                MI 6 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

                Yorum

                • YAVER55
                  • 23 Sep 2013
                  • 3220

                  #9
                  Kimlik gonderilir okeyde selfie isteyenlere uyuz oluyorum

                  Yorum

                  • Mr.JuNe
                    • 06 Feb 2007
                    • 13110

                    #10
                    İlk olarak YAVER55 tarafından gönderildi
                    Btcturkde hesap onayi icin selfie kimlik mi istiyor
                    Selfie kimlik olayı daha ziyade senin benim güvenliğim amacıyla alınıyor çünkü senin kimliğini ele geçiren kişi senin adına bitcoin hesabı açıp karaparasını vesaire bitcoin üzerinden istediği yere kaçırır sen de ben bu işlemi yapmadım diye kendini kanıtlamaya çalışırsın. Selfie onayı olursa şifreni ve telefonunu aynı anda çaldırmadığın sürece kimse senin hesaptan işlem yapamaz.
                    En son Mr.JuNe tarafından düzenlendi; 11 - 07 - 18, 13 : 12.

                    Yorum

                    • toled
                      • 09 Aug 2016
                      • 266

                      #11
                      eline sağlık hocam merak ettiğim bir konuydu.

                      şimdi ben eco ya değilde direk büroya yatırmak istersem büroda aşağıdaki görüntü çıkıyor. anladığım kadarıyla buradaki kodu kopyalayıp btcturke yapıştırıyorum ve işlem tamamlanıyor doğrumudur?

                      Yorum

                      • Mr.JuNe
                        • 06 Feb 2007
                        • 13110

                        #12
                        İlk olarak toled tarafından gönderildi
                        eline sağlık hocam merak ettiğim bir konuydu.

                        şimdi ben eco ya değilde direk büroya yatırmak istersem büroda aşağıdaki görüntü çıkıyor. anladığım kadarıyla buradaki kodu kopyalayıp btcturke yapıştırıyorum ve işlem tamamlanıyor doğrumudur?

                        Adres kısmına 3Ge3 ile başlayan uzun kodu yapıştıracaksın. Miktara da senin btcturk hesabında ne kadar btc varsa onu yaz yolla. Mail gelicek onu da onayla o kadar. Btcturk'te bitcoin çekme menüsünde aşağıda yaptığın son işlemleri göreceksin. Burada öncelikle bu işlemin için ''işleme alındı'' yazar. Birkaç dakika içinde '' gönderildi '' olur. Ondan sonra eğer parayı yatırdığın sitede para otomatik geçmiyorsa canlıya bağlanır sorarsın senden bi iki tane bilgi ister. Kaç btc attığını ve işlemin TxHash numarasını ister muhtemelen. Zaten o gönderildi yazan satırda o TxHash kodunu da göreceksin. Onu verirsin , onların hesaba para ulaştığında onaylarlar. Benim tavsiyem direk siteye değil de ecoya yatırman çünkü sitelerde çalışan personellerin çoğu bitcoinden, işleyişten anlamıyor dolayısıyla bekleme süren uzayabiliyor. Hiçkimseyle muhattap olmadan sadece 3 4 tuşa basarak parayı aktarmak en güzeli.

                        Yorum

                        • YAVER55
                          • 23 Sep 2013
                          • 3220

                          #13
                          Kimligimi calan adam kendi resmini cok rahat yapistirir istedikten sonra bu ulkede sahte pasaport ve kimlikle yurtdışına kaçan bile var bana hala saçma geliyor selfie

                          Yorum

                          • Mr.JuNe
                            • 06 Feb 2007
                            • 13110

                            #14
                            Bahis sitelerinin istemesi bana da çok saçma geliyor da bu bitcoin olayı dipsiz kuyu. Ya zaten fiziki kimlik değil en fazla fotokopisini kullanırsa kullanır kötü niyetli adam, bu sayede onun önüne geçilir demek istedim ben. Onun dışında sitenin kendini garantiye alma durumu da var tabi, atıyorum birisi dolandırıldığı zaman parası da bitcoin ile transfer edildiyse siteyi dava ederse site de ben her türlü güvenlik önlemini alıyorum herkesten bunu istiyorum benlik bir durum değil deyip kendini savunmak için de istiyor olabilir. Kredi kartı yatırımı alan sitelerin chargeback olayından kurtulmak için belge istemesi gibi bir durum. Neyse selfie onay istemeyen borsalar da vardır belki ama bitcoin çekiminden masraf alıyolardır veya yeterince hızlı olmayabilir işlemler. Bunlar benim için sorun değil diyen onları da kullanabilir herkesin kendi tercihi

                            Yorum

                            • YAVER55
                              • 23 Sep 2013
                              • 3220

                              #15
                              Koineks vardi o istemiyordu selfie ama komisyon aliyor diye biliyorum

                              Yorum

                              Çalışıyor...