Kripto Para İletişim

Daraltma
Bu sabit bir konudur.
X
X

• Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler
  • teolive
    • 09 May 2016
    • 6555

İlk olarak EndoplazmikBirKulum tarafından gönderildi

Daha yeni başlıyoruz, kurumsallar Ethereumun değerini yeni anlamaya başladı. Daha dur bakalım yakında Ethereum savaşları başlayacak. Birkaç tanede bende dursun diyen Ethereum alıp cüzdana atmaya başlayacak. Karaborsaya düşerse şaşırmam
    ETH için bu bahsettiğin tablonun 10/1 i olursa bence öp başına koy hocam. Cümle alem üretime geçmiş kurumsallar bile piyasada ekran kartı bırakmadı birde yakında ETH 3GH/s kazıcı piyasaya çıkacak Bitmain Antminer E9 50k dolar fiyatı var önüne gelen üretime geçiyor zaten sınırsız coin bu neye göre yükselecek onu anlamadım.
    En son teolive tarafından düzenlendi; 02 - 05 - 21, 21 : 40.

Yorum

• teolive
      teolive yorum yaptı
      Yorum düzenleme
      Yngwie Soru basit yükselişi ne sağlayacak? Bahsettiğin protokol güncellemesi mi buna sebep olacak? Yeni nesil cihazlar bahsettiğin güncellemeden etkilenmiyor ayrıca madencilik bitiyor demek çok iddialı henüz kimse güncellemenin nasıl etki edeceğini tam olarak bilemiyor.. Kurumsalların yatırım haberleri mi bahsedilen sıçramayı getirecek? BTC bu haberlerle 60k yı gördü şuan 56k da geziyor. Uzun vadede enflasyondan etkilenmemek için yatırımlar yükselişi tetikleyebilir fakat uzun vadede olabilir ayrıca BTC için geçerli bu ETH nasıl başaracak bunu.

• Yngwie
      Yngwie yorum yaptı
      Yorum düzenleme
      Bir token'in yada coin'in değerini sadece arzı belirlemez. Nasıl bir tokenomisi (burn mekanizmaları vb) var, kullanım alanı nasıl bunlar da etkilidir. EIP 1559 güncellemesiyle artık her ethereum transaction'ı yapıldığında bir miktar Ethereum yakılacak ve sonsuza kadar yok olacak. Yani artık Ethereum deflasyonist bir yapıya kavuşuyor. Ayrıca Ethereum'un öyle kağıt para basar gibi hadi bas 1 trilyon Ethereum olsun şeklinde bir yapısı yok.

Ethereum'a olan talep, arzdan kat kat fazla artıyor her geçen gün. Bunu şöyle düşün, senin bir ekmek fırının var ve günde 100 ekmek üretiyorsun. Mahallenin nüfusu 2000 kişi ve mahalleye her gün 50 yeni kişi taşınıyor. Sen fırını büyütüyorsun, günde 200 ekmek çıkarmaya başlıyorsun ama nüfus daha hızlı artıyor, sonuçta talep, arzdan fazla olmaya devam ediyor. Bitcoin sadece bir değer saklama aracı. Ethereum'la ise yapabileceklerinin sınırı yok.

Aslında böyle uzun uzun yazmak yerine sadece bir soruyla bile olayı özetleyebiliriz Cake nasıl 2$'lardan şimdi 40$'lara geldi? Üstelik onun da sınırsız arzı var. Cevabı basit. Burn mekanizması.

• LeeSharp77
      LeeSharp77 yorum yaptı
      Yorum düzenleme
      teolive bir mantığın da yanlış dostum ) bir coini ne kadar çok kişi üretmeye geçerse değeri de o kadar çok artar. temel mantığı ıskalamışsın. çünkü üreten yani madenci sayısı arttıkça üretim zorluğu artıyor. bir altın madeni düşün buraya 10 kişi girerse 10 kişi paylaşır çıkan altını 1000 kişi girerse de o kadar az altın düşer ellerine ) doğal olarak aynı elektrik maliyetini yapıp daha az ETH eline geçtiğinde fiyat maliyet otomatik olarak artacak.

bitcoinin fiyatı bile, madenci sayısı artıkça yani hashrate zorluğu arttıkça yükselir. bu temel bir dinamiğidir bu işin. hatırlatmış olalım.

+ETH fiyatı artışı için sadece bu değil, önümüzde 6 ay ile 2 yıl içinde çok büyük etki edecek gelişmeler olacak. bu yıl içinde 10k dolar bekliyorum ben. 2 yıl içinde de 20-30k olacaktır.
  • Yngwie
    • 16 May 2013
    • 2846
    • USDC BUSD

https://www.youtube.com/watch?v=lpDz46tJAFs&t=1320s

Bitcoin fiyatı bu sene sonunda ve 2023'te kaç olacak? İsviçre'de restoranlarda bitcoinle ödeme yapılabildiğini biliyor muydunuz? Faydalı bilgiler içeren bir video olmuş, alın çayınızı kahvenizi izleyin, keyifli olmuş. İlginç kısım olan 22. dakika'ya aldım, dilerseniz en başından da izleyebilirsiniz.

Yorum

• Yngwie
      Yngwie yorum yaptı
      Yorum düzenleme
      Aha bakın hep söyleyip durduğum şeyi bu adam da ifade etmiş. Şu an kurumsalların girdiği dönemdeyiz. Bir sonraki dönemde devletler girecek. O zamanki peak bundan da büyük olacak.
  • dragonflame
    • 19 Jun 2016
    • 2138

İlk olarak teolive tarafından gönderildi

ETH için bu bahsettiğin tablonun 10/1 i olursa bence öp başına koy hocam. Cümle alem üretime geçmiş kurumsallar bile piyasada ekran kartı bırakmadı birde yakında ETH 3GH/s kazıcı piyasaya çıkacak Bitmain Antminer E9 50k dolar fiyatı var önüne gelen üretime geçiyor zaten sınırsız coin bu neye göre yükselecek onu anlamadım.
    Şöyle cevap vereyim.

Aslında bir coinin maximum arza sahip olması çokta iyi bir şey değil.
    Neden?

Örnek bitcoin üzerinden gidelim. Max arzı 21 milyon ve 2140 yılında son block girilerek son coinde üretilmiş olunacak.

Bu neden iyi bir şey değil?

Coin üreten madenciler, her girdikleri block başına ödül alıyorlar. Bunun yanında gönderim ücretlerinden de madenci fee ücretini kazanıyorlar.

Eğer bir coin maximum arza sahipse, block ödülü bittiğinde, madenciler için elde kalan tek kar fee ücreti olur ve bu fee ücretininde çok yüksek olmasını isterler.

Etherium un maximum arzının olmaması aslında ona burada bir avantaj sağlıyor.

Etherium madencileri sınırsız coini bir fırsat olarak kullanıyorlar ve hem girdikleri block'tan hem de ürettikleri etheriumlardan para kazanmış oluyorlar.

Ancak bunun da şöyle eksi bir yanı var.

Maksimum arzı olmayan coinlerin sürekli stake edilmeleri gerekiyor.

Bugün bitcoin in aynı fiyatta kalabilmesi için günde 65milyon dolarlık staking e ihtiyacı var.

Bu miktar etherium içinse yaklaşık 50milyon dolarlık günlük staking ihtiyacı demek.

Ancak burada şunu da dikkate almamız gerekiyor. Bitcoinde yatırım 1trilyon doların üzerindeyken, etheriumdaki yatırım 340milyar dolar civarında.

Aslında bir coinin maximum arza sahip olması çokta iyi bir şey değil demiştim ya işte bu olay bir yere kadar sorun değil.

Bitcoin ve etherium ikisi de 1er trilyon dolar değerlerinde olduğunu varsayalım, bitcoin için günlük staking e 65milyon dolar demiştik ama etherium için günlük 150 milyon dolar stakinge ihtiyaç duyulacak.

İşte etherium un değeri ne kadar çok yükselirse, bence asıl sorun o zaman başlayacak.
    En son dragonflame tarafından düzenlendi; 02 - 05 - 21, 22 : 11.

Yorum

• dragonflame
      dragonflame yorum yaptı
      Yorum düzenleme
      ForeverYoung ütopya değil bende aynı şeyi düşünüyorum.
      Eğer dünyadaki Finans Sistemleri ve Merkez Bankaları ortadan kaldırılıp, tüm sistem blockchain üzerine taşınarak yapılacaksa, tam da söylediğiniz ütopyayla yapılacak bu değişim

• ForeverYoung
      ForeverYoung yorum yaptı
      Yorum düzenleme
      Bu da kaçınılmaz gibi geliyor bana işte. Belki biz görürüz görmeyiz bilemiyorum ama yavaş yavaş dijital dünyanın egemenliğini de varsayarsak günden güne içimize ne kadar işlediğini bu sistemin güvenlik kısmını daha da üst seviyeye çıkarıp (Quantum Pclerin yaygınlaşmasıyla) piyasaya hakim olmasını bekliyorum. Belki haksız çıkarız bilemiyorum ama gün geçtikçe sadece bizim pencereden değil evrensel olarak daha çok tercih edilecek gibi duruyor kripto para

• jonson12
      jonson12 yorum yaptı
      Yorum düzenleme
      Üstad sana özel mesaj atamıyorum,rica etsem bir geri dönebilir misin kripto konusunda yetkili bir abiye benziyorsun
  • EndoplazmikBirKulum
    • 02 Dec 2017
    • 4983
    • Kripto Para - Airdrop

İlk olarak dragonflame tarafından gönderildi

Şöyle cevap vereyim.

Aslında bir coinin maximum arza sahip olması çokta iyi bir şey değil.
    Neden?

Örnek bitcoin üzerinden gidelim. Max arzı 21 milyon ve 2140 yılında son block girilerek son coinde üretilmiş olunacak.

Bu neden iyi bir şey değil?

Coin üreten madenciler, her girdikleri block başına ödül alıyorlar. Bunun yanında gönderim ücretlerinden de madenci fee ücretini kazanıyorlar.

Eğer bir coin maximum arza sahipse, block ödülü bittiğinde, madenciler için elde kalan tek kar fee ücreti olur ve bu fee ücretininde çok yüksek olmasını isterler.

Etherium un maximum arzının olmaması aslında ona burada bir avantaj sağlıyor.

Etherium madencileri sınırsız coini bir fırsat olarak kullanıyorlar ve hem girdikleri block'tan hem de ürettikleri etheriumlardan para kazanmış oluyorlar.

Ancak bunun da şöyle eksi bir yanı var.

Maksimum arzı olmayan coinlerin sürekli stake edilmeleri gerekiyor.

Bugün bitcoin in aynı fiyatta kalabilmesi için günde 65milyon dolarlık staking e ihtiyacı var.

Bu miktar etherium içinse yaklaşık 50milyon dolarlık günlük staking ihtiyacı demek.

Ancak burada şunu da dikkate almamız gerekiyor. Bitcoinde yatırım 1trilyon doların üzerindeyken, etheriumdaki yatırım 340milyar dolar civarında.

Aslında bir coinin maximum arza sahip olması çokta iyi bir şey değil demiştim ya işte bu olay bir yere kadar sorun değil.

Bitcoin ve etherium ikisi de 1er trilyon dolar değerlerinde olduğunu varsayalım, bitcoin için günlük staking e 65milyon dolar demiştik ama etherium için günlük 150 milyon dolar stakinge ihtiyaç duyulacak.

İşte etherium un değeri ne kadar çok yükselirse, bence asıl sorun o zaman başlayacak.
    Ethereum da madencilik biteceği için yani Pos mekanizmasina geçileceği için Pow da yaşanan sorunlari bitcoin düşünsün. Tabiki bu geçiş süreci başarılı olursa bence olacak. Olmazsa benim Harmony ve Viperim var Ethereumdan çok daha üstün dersem eth çarpar en iyisi demiyorum

Ethereum da 2 yıl stake edilen eth daha 5 ay önce 800 bindi ve Ethereum 500 dolardı şuan 2 yıl stake edilen 4.200.000 Ethereum var ve fiyat yaklaşık 3 Bin dolar. Yani stake edilen tutarla eşit oranda yükselmiş yani çok sağlam, oldukça tutarlı yükselmiş ve bu sadece 5 ayda olmuş. Başka bir deyişle Ethereumun şuanki fiyatı gerçek değeri bu fiyat balon değil, bu arada buradan 2 binede düşebilir nomaldir. Kurumsal alıyor şu alıyor bu aliyor diye fırlayıp gitmemiş, gerektiği kadar çıkmış.

Bu mümkün değilde mesela diyelim fiyat burada sabit kalsa, başka eth stake edilmese bile 9 ay yetecek kadar stake edilmis Ethereum var. Staking sabitte kalmıyor işte 5 ayda stake edilen eth 5 kattan fazla artmış. Günlük 50 milyon dolar getirip koyulacak falan diye bir durum söz konusu değil adam 2 şer yıllık basıyor

Kaldı ki günlük 50 Milyon günlük 150 Milyon dolar falan Dünya finans piyasasi büyüklüğü göz önüne alınırsa kıymete alınacak bir para değil.

Bunun daha defi i var dexi var nft si var oralarda stake edilen Ethereumlar var falan derken stake konusunda uzun süre sorun yaşamamız çok zor görünüyor. Pos dan sonra 15-20 bin bile olsa bir sorun yaşanacağını düşünmüyorum. Zaten bir yerden sonra artış oranı çok düşecek şuan onu hesaplamam zor

Ethereum fiyatının ve piyasa büyüklüğünün 2 kat artması için birden 340 milyar dolar yatırım almasi gerekiyor gibi yazıyorsunuz hayır bu gerekmiyor. Stake edilen tutar yaklaşık 13 Milyar dolar bu rakama sadece 13 Milyar dolar daha eklense Ethereum 2 katina yani 6 bin dolara çıkabilir* (4.2 Milyon staking 2 katına çıkacak parasal olarak değil eth birim). Bu durumda piyasa büyüklüğüde 680 milyar dolara çıkar. Sadece 13 Milyar dolar girişle bu olabilir*. Daha bir sürü etken var fiyatı etkileyen bu sadece bir örnek. Tabiki bu kadar yükseliş Ethereuma zarar verir bunu ben istemem açıkçası.

Ethereum fiyatının çok yükselmesinden ziyade üzerinde inşa edilen defi sonra onların dexi sonra nftler önemli, onlardan sağlam projeler çıkması önemli. Bizimde dağ gibi sapasağlam duran Ethereum üzeinde inşa edilen projelere yatirim yapıp para kazanmamiz önemli

*Çıkabilir ve olabilir çünkü tek etken bu değil
    Edit
    Stake edilen Ethereumun dolar karşılığına değil birim olarak bakalım, kaç tane Ethereum stake edilmiş ve kaç Ethereum varmış ona bakalım. Ethereumda yakında gelecek coin yakma olayida Ethereum fiyatına çok büyük destek sunacak. Şuan güzel işlemcisi ekran kartı olan bol üretiyor ama bu uretilenler yakılmaya başlayacak orasida ayri bir güzellik katacak.
    En son EndoplazmikBirKulum tarafından düzenlendi; 03 - 05 - 21, 02 : 19.

Yorum

• Yngwie
      Yngwie yorum yaptı
      Yorum düzenleme
      Ben baya vurmuştum, Endoplazmik de FINISH HIM yapmış
  • eight
    • 22 Dec 2011
    • 919

İlk olarak eight tarafından gönderildi
    Elrond, Maiar Exchange’in tokenını bir yıl boyunca alacağı snapshotlar ile dağıtacak. İlk snapshot, geçen hafta tamamlandı. İkinci snapshot ise dün 26.04.2021 tarihinde başladı.

Yapılması gerekenler; uygulamayı indirip kayıt olmak. 1 referans bulmak (sadece uygulamayı indirip giriş yapması yeterli) ve içeriye borsalardan düşük miktarda egld transfer etmek. Uygulama içerisinde yapılan hemen her işlem için seviye atlanabiliyor. Bu seviyeler ileride ne işe yarar bilemiyorum.

Şimdiden kayıt olup, içeriye 1-2 dolar atmanın ve unutmanın ileride değerli olabileceğini düşünüyorum.

--

Daha önce başka bir projede, sadece kayıt olup içeriye 1 dolar aktaran ve unutan arkadaşların aldığı ödülü paylaşmak istiyorum. 1 doların ne kadar değerleneceği belli olmaz.

Son olarak 30'unda aktif olacak ve egld fiyatı bu haberle değerlenebilir. İmkanı olanlar bir miktar yatırım yapıp egld stake edebilir uygulama üzerinden. YTD

Referanslı link isteyen olursa yazabilir.

Referanssız Kayıt

Pek ilgi görmedi ama ilk 2 hafta snapshot alındı. Önümüzde 10 hafta daha var. Ne kadar erken katılırsanız o kadar fazla ödül alabilirsiniz. Detaylar aşağıda:

https://kriptopara.com/mex-token-ve-dagitim-programi

Yorum

• EndoplazmikBirKulum
      EndoplazmikBirKulum yorum yaptı
      Yorum düzenleme
      Ne kadar alıyoruz falan bişey anlamasamda ref linki atsana alalım dursun kenarda
  • dragonflame
    • 19 Jun 2016
    • 2138

İlk olarak EndoplazmikBirKulum tarafından gönderildi

Ethereum da madencilik biteceği için yani Pos mekanizmasina geçileceği için Pow da yaşanan sorunlari bitcoin düşünsün. Tabiki bu geçiş süreci başarılı olursa bence olacak. Olmazsa benim Harmony ve Viperim var Ethereumdan çok daha üstün dersem eth çarpar en iyisi demiyorum

Ethereum da 2 yıl stake edilen eth daha 5 ay önce 800 bindi ve Ethereum 500 dolardı şuan 2 yıl stake edilen 4.200.000 Ethereum var ve fiyat yaklaşık 3 Bin dolar. Yani stake edilen tutarla eşit oranda yükselmiş yani çok sağlam, oldukça tutarlı yükselmiş ve bu sadece 5 ayda olmuş. Başka bir deyişle Ethereumun şuanki fiyatı gerçek değeri bu fiyat balon değil, bu arada buradan 2 binede düşebilir nomaldir. Kurumsal alıyor şu alıyor bu aliyor diye fırlayıp gitmemiş, gerektiği kadar çıkmış.

Bu mümkün değilde mesela diyelim fiyat burada sabit kalsa, başka eth stake edilmese bile 9 ay yetecek kadar stake edilmis Ethereum var. Staking sabitte kalmıyor işte 5 ayda stake edilen eth 5 kattan fazla artmış. Günlük 50 milyon dolar getirip koyulacak falan diye bir durum söz konusu değil adam 2 şer yıllık basıyor

Kaldı ki günlük 50 Milyon günlük 150 Milyon dolar falan Dünya finans piyasasi büyüklüğü göz önüne alınırsa kıymete alınacak bir para değil.

Bunun daha defi i var dexi var nft si var oralarda stake edilen Ethereumlar var falan derken stake konusunda uzun süre sorun yaşamamız çok zor görünüyor. Pos dan sonra 15-20 bin bile olsa bir sorun yaşanacağını düşünmüyorum. Zaten bir yerden sonra artış oranı çok düşecek şuan onu hesaplamam zor

Ethereum fiyatının ve piyasa büyüklüğünün 2 kat artması için birden 340 milyar dolar yatırım almasi gerekiyor gibi yazıyorsunuz hayır bu gerekmiyor. Stake edilen tutar yaklaşık 13 Milyar dolar bu rakama sadece 13 Milyar dolar daha eklense Ethereum 2 katina yani 6 bin dolara çıkabilir* (4.2 Milyon staking 2 katına çıkacak parasal olarak değil eth birim). Bu durumda piyasa büyüklüğüde 680 milyar dolara çıkar. Sadece 13 Milyar dolar girişle bu olabilir*. Daha bir sürü etken var fiyatı etkileyen bu sadece bir örnek. Tabiki bu kadar yükseliş Ethereuma zarar verir bunu ben istemem açıkçası.

Ethereum fiyatının çok yükselmesinden ziyade üzerinde inşa edilen defi sonra onların dexi sonra nftler önemli, onlardan sağlam projeler çıkması önemli. Bizimde dağ gibi sapasağlam duran Ethereum üzeinde inşa edilen projelere yatirim yapıp para kazanmamiz önemli

*Çıkabilir ve olabilir çünkü tek etken bu değil
    Edit
    Stake edilen Ethereumun dolar karşılığına değil birim olarak bakalım, kaç tane Ethereum stake edilmiş ve kaç Ethereum varmış ona bakalım. Ethereumda yakında gelecek coin yakma olayida Ethereum fiyatına çok büyük destek sunacak. Şuan güzel işlemcisi ekran kartı olan bol üretiyor ama bu uretilenler yakılmaya başlayacak orasida ayri bir güzellik katacak.
    Ben maximum arzı olan coinle olmayan coini kıyasladım. Etherium’u değerlendirmişim gibi neden böyle bir post attın anlayamadım.
    Ama cevap vereyim yine de.

Öncelikle yazdığın bazı yerleri tam anlayamadım o kısımları açarsan, konu benim açımdan daha anlaşılır olur.

1.Proof-of-Work kısmıyla başlayalım. Etherium altyapısını 2.0’a güncellemeye çalışıyor. %49u tamamlandığı söyleniyor. Geçiş tamamlandığında eskiye göre madenci ve validatörler belli bir miktar eth yatırarak işlem onayında kullanıyorlardı ve kazanç elde ediyorlardı. Yeni altyapıyla işlemler sadece validatörler tarafından yapılacağı için daha az eth ile işlem onaylanacak. Burada etheriumKullanıcısı için önemli bir artı varken, madenci tarafından ciddi bir kayıp olacak.
    Şu anki sisteme göre 1milyon stake’te %18 kar varken, POW ile beraber sırasıyla %10- %5- %3 ve son kademede %2’nin altına gelecek.
    Burada tek çare seninde belirttiğin gibi artık etherium’ların da yakılmaya başlanması gerektiği olacak veya üretim hızı düşürülecek.
    Her iki seçenecekte ya madenci ya da kullanıcı tarafında bir olumsuzluk mevcut.

2 .Stake olayına sen coin bazlı bakıyorsun ben pandemi olarak bakıyorum. Tüm dünyadaki para miktarı 88 trilyon dolar civarında.
    Pandemi öncesinde bu para 83 trilyon dolar civarındaydı. FED geçen yıl 4 trilyon dolar bastı piyasaya verdi.
    2020 yılının başında henüz pandemi yokken kripto para piyasasın değeri 300 milyar dolardı. Şu an 2trilyon doları geçti.
    Basılan 4 trilyon doların neredeyse yarısı kripto paralara aktı. Kimse kusura bakmasında 1 yıl önce bu kadar para basılmasaydı, biz şu anda

bu fiyatların hiçbirini göremezdik.

Etherium için 1 trilyon hacme geldiğinde günlük staking miktarı 150milyon dolar. Haftada 1 milyar dolar eder. Haftada 1 milyar dolar nakit parayı bulmak o kadar kolay değil hocam. Bugün Tesla’nın kasasındaki nakit para 10 milyar doların altında. Şirket değeriyle nakit para çok farklı şeyler. Bugün 1.5 milyar dolar nakit parası olan adam Forbes 500 listesinde oluyor(dünyanın en zengin 500 adamından biri oluyor), bilmem anlatabildim mi.

3 .Etherium’un defi, farming, pool ve nft projelerinden bahsetmişsin. Bak buna daha önce Binance’ın nisan ayı raporuyla yanıt vermiştim.BSC’de yapıyor bunları. Hem daha hızlı hem de çok çok düşük komisyonlarla yapıyor. Daha önce yazmıştım rapordaki sayısal verileri paylaşarak. 2021 yılı itibariyle BSC, etherium u katlaya katlaya gidiyor defi, farming ve nft konusunda.

4. Etherium’un değerinin artması için 340 milyar dolar yatırım almasına gerek tabi ki yok. Öyle bir şey yazmadım. Staking miktarı kadar yatırım alması gerekiyor. POW’a geçtiğinde 16milyon staking için 9.5milyar dolar yatırım alması lazım fiyatını koruyabilmesi için. Ben orada bitcoin ve etherium un ikisininde aynı miktarda yatırımı olsa diye kıyaslamak yaptım, ama söylediğin gibi 13 milyar dolar ile değerini 2ye katlayamaz. POWdan sonraki son staking 100milyon. Matematik ortada, hesaplamasını sana bırakıyorum.

5.
    Son olarakta ben sana bir soru sorayım. Etherium 1 trilyon dolar büyüklüğüne ulaştığında kaç tane şirket arkasında durabilecek hocam? Haftalık 1milyar doları nasıl karşılayacaklar? Bu parayı nereden bulacaklar? Verilerle paylaşırsan bende öğrenmiş olurum.

Edit: Postu editlemişsin son kısmı şimdi gördüm.

72milyon etheriumla girdi 2015'te şu an 116 milyona gelmek üzere. POW la birlikte hızı düşecek ve enflasyonist etkisinin biraz daha azalması bekleniyor ama sonuçta arzı sınırsız ve sistemi blockchain üzerinden yapıldığı için üretilecek miktara manuel olarak müdahale etmek mümkün değil.
    En son dragonflame tarafından düzenlendi; 03 - 05 - 21, 02 : 46.

Yorum

• ForeverYoung
      ForeverYoung yorum yaptı
      Yorum düzenleme
      Etherium ERC-20 ağında ısrar ettiği sürece önüne çok coin geçer ödeme aracı olarak. Bunu düzelteceklerini düşünüyorum ama Etherium süreç içerisinde düzenli olarak değeri artacak olan nadir coinlerden biri. Ben biraz yaygın kullanım açısından değil ciddi miktar ödemelerinde nasıl şu an Bitcoin öncelikliyse Etherium 2. sırada olacak diye düşünüyorum. Bu yüzden değer kaybetmez ama yaygın kullanımda BSC çok daha yaygın olacak her anlamda. Tron benim favorim bu anlamda tabii

• Yngwie
      Yngwie yorum yaptı
      Yorum düzenleme
      Tron ağı muhteşem. Özellikle USDT gönderirken ERCan20'den 20$ ile göndermektense TRON ağından 1$ ile gönderebiliyorsunuz. BSC'e göre pahalı yine de tabi ama buna da şükür Ah şu Ercan yok mu kazıkçı Ercan
  • efesbahis
    • 03 Aug 2019
    • 99

Gate.io anket ödülleri eklenmis cüzdanınızda bill kısmında görebilirsiniz

Yorum

• opentime
      • 30 Jul 2015
      • 1176

Analistler Bu Altcoin İçin “Pump ve Dump” Uyarısında Bulundu!

https://kriptokoin.com/analistler-bu...sinda-bulundu/

Yorum

• Yngwie
        Yngwie yorum yaptı
        Yorum düzenleme
        Bu safemoon tam bir saadet zinciri, ponzi, titan. (Para kazanılmaz demiyorum yanlış anlaşılmasın. Titan'a da başlarda girenler kâr etmişti)

• opentime
        opentime yorum yaptı
        Yorum düzenleme
        Haklisin hocam bu tip girişimler her zaman ilk girenlere kazandırır...
    • efesbahis
      • 03 Aug 2019
      • 99

Binance NFT market haberinde aldığım BONDLY ile %50 yaptık.

Sepetime biraz daha TVK ve VRA ekledim . NFTler ile Haziranı beklemeye devam ediyorum.

herkese bol kazançlı bit hafta diliyorum ytd

Yorum

• EndoplazmikBirKulum
        • 02 Dec 2017
        • 4983
        • Kripto Para - Airdrop

İlk olarak dragonflame tarafından gönderildi

Ben maximum arzı olan coinle olmayan coini kıyasladım. Etherium’u değerlendirmişim gibi neden böyle bir post attın anlayamadım.
        Ama cevap vereyim yine de.

Öncelikle yazdığın bazı yerleri tam anlayamadım o kısımları açarsan, konu benim açımdan daha anlaşılır olur.

1.Proof-of-Work kısmıyla başlayalım. Etherium altyapısını 2.0’a güncellemeye çalışıyor. %49u tamamlandığı söyleniyor. Geçiş tamamlandığında eskiye göre madenci ve validatörler belli bir miktar eth yatırarak işlem onayında kullanıyorlardı ve kazanç elde ediyorlardı. Yeni altyapıyla işlemler sadece validatörler tarafından yapılacağı için daha az eth ile işlem onaylanacak. Burada etheriumKullanıcısı için önemli bir artı varken, madenci tarafından ciddi bir kayıp olacak.
        Şu anki sisteme göre 1milyon stake’te %18 kar varken, POW ile beraber sırasıyla %10- %5- %3 ve son kademede %2’nin altına gelecek.
        Burada tek çare seninde belirttiğin gibi artık etherium’ların da yakılmaya başlanması gerektiği olacak veya üretim hızı düşürülecek.
        Her iki seçenecekte ya madenci ya da kullanıcı tarafında bir olumsuzluk mevcut.

2 .Stake olayına sen coin bazlı bakıyorsun ben pandemi olarak bakıyorum. Tüm dünyadaki para miktarı 88 trilyon dolar civarında.
        Pandemi öncesinde bu para 83 trilyon dolar civarındaydı. FED geçen yıl 4 trilyon dolar bastı piyasaya verdi.
        2020 yılının başında henüz pandemi yokken kripto para piyasasın değeri 300 milyar dolardı. Şu an 2trilyon doları geçti.
        Basılan 4 trilyon doların neredeyse yarısı kripto paralara aktı. Kimse kusura bakmasında 1 yıl önce bu kadar para basılmasaydı, biz şu anda

bu fiyatların hiçbirini göremezdik.

Etherium için 1 trilyon hacme geldiğinde günlük staking miktarı 150milyon dolar. Haftada 1 milyar dolar eder. Haftada 1 milyar dolar nakit parayı bulmak o kadar kolay değil hocam. Bugün Tesla’nın kasasındaki nakit para 10 milyar doların altında. Şirket değeriyle nakit para çok farklı şeyler. Bugün 1.5 milyar dolar nakit parası olan adam Forbes 500 listesinde oluyor(dünyanın en zengin 500 adamından biri oluyor), bilmem anlatabildim mi.

3 .Etherium’un defi, farming, pool ve nft projelerinden bahsetmişsin. Bak buna daha önce Binance’ın nisan ayı raporuyla yanıt vermiştim.BSC’de yapıyor bunları. Hem daha hızlı hem de çok çok düşük komisyonlarla yapıyor. Daha önce yazmıştım rapordaki sayısal verileri paylaşarak. 2021 yılı itibariyle BSC, etherium u katlaya katlaya gidiyor defi, farming ve nft konusunda.

4. Etherium’un değerinin artması için 340 milyar dolar yatırım almasına gerek tabi ki yok. Öyle bir şey yazmadım. Staking miktarı kadar yatırım alması gerekiyor. POW’a geçtiğinde 16milyon staking için 9.5milyar dolar yatırım alması lazım fiyatını koruyabilmesi için. Ben orada bitcoin ve etherium un ikisininde aynı miktarda yatırımı olsa diye kıyaslamak yaptım, ama söylediğin gibi 13 milyar dolar ile değerini 2ye katlayamaz. POWdan sonraki son staking 100milyon. Matematik ortada, hesaplamasını sana bırakıyorum.

5.
        Son olarakta ben sana bir soru sorayım. Etherium 1 trilyon dolar büyüklüğüne ulaştığında kaç tane şirket arkasında durabilecek hocam? Haftalık 1milyar doları nasıl karşılayacaklar? Bu parayı nereden bulacaklar? Verilerle paylaşırsan bende öğrenmiş olurum.

Edit: Postu editlemişsin son kısmı şimdi gördüm.

72milyon etheriumla girdi 2015'te şu an 116 milyona gelmek üzere. POW la birlikte hızı düşecek ve enflasyonist etkisinin biraz daha azalması bekleniyor ama sonuçta arzı sınırsız ve sistemi blockchain üzerinden yapıldığı için üretilecek miktara manuel olarak müdahale etmek mümkün değil.
        Çok basit madenciler zaten bundan haberdardı. Bunun olacağını biliyorlardi, Vitalik Buterin yıllar öncesinden söylemişti. Bunu bile bile Ethereum madenciligine yatirim yaptılar. Stake den gelir oranı düşse bile halen verilen faiz birçok ülkenin faiz oranında fazla.
        Temmuzdan itibaren artık eth yakımı başlayacak. Bloklar genişleyecek bence transfer ücreti 1-2 dolar altına inebilir. Transfer ücreti olarak ödenen her ethnin bir kısmı yakılacak madenciye verilmeyecek. Yani coin yakım mekanizmasinin başlamasına az kaldı.

Dünyada yaşanan her gelişimin bir sebebi olabilir bu normaldir. binlerce yıl öncesinden başlayıp şunun sebebi buydu bununki buydu diye sayabiliriz. Varsın bu piyasanın önemini anlamamıza da pandemi vesile olsun ne fark eder? Böylesine köklü degisim pandemi bitince yok olmayacak.

Dünyada yaklasik 90 trilyon dolar varsa bu piyasaya girme ihtimali olan daha onlarca trilyon dolar var demektir. Ethereuma stake için gerekli para girişinde sorun olmadigini yazdım tekrar etmeye gerek yok sanırım. Bir kişinin veya şirketin serveti ile kıyaslanamaz burada milyonlarca insan söz konusu. Nakit para girişi olmasa bugün dünyadaki tüm bankalar batabilirdi demekki oluyor yani Ethereum a da olur.

BSC Ethereumu geçebilir bunda bişey yok daha öncede dedim. Fakat BSC nin çok büyük bir eksisi var merkeziyetsiz değil. Cz de diyor ya hem merkezi hem merkezi değil diye değişik bisey yani. Binance gibi diğer borsalarda aynı şeyi yaptığında Ethereum dan çok BSC ye rakip olacaklar. BSC Ethereumun yükünü hafifletmiş oldu ama Ethereum da artık bsc kadar hızlı bsc kadar ucuz olduğunda bu projelerin tekrardan merkeziyetsiz olan Ethereum da ağırlık kazanacağını düşünüyorum

Yorum

• ForeverYoung
          ForeverYoung yorum yaptı
          Yorum düzenleme
          Merkeziyetsizlik bir sorun değil bence. Bugün olmaz yarın olur. Oluşumu tamamlarlar ve çok daha güçlü. Ben yine Etherium'un güçlü olacağını Bitcoin'den sonra geldiğini ama yaygın ödeme kanalı olmayacağını düşünüyorum BSC ve TRON (ki bana göre en hızlı yayılacaklar LTC ve TRON) ağları çok daha hızlı işlemden ötürü yaygın kullanımda olacaklar.

• EndoplazmikBirKulum
          Yorum düzenleme
          Güvenlik - Ölçeklenebilirlik - Merkeziyetsizlik

Bu üçünü birden aynı anda sağlamalari gerekiyor, Blockchain teknolojisini geliştirenler böyle olması gerektiğini söylüyor. Ethereum ölçeklenebilir değil ama olacak

• Galasek
          Galasek yorum yaptı
          Yorum düzenleme
          Proof of Stake'de transfer ücreti yok. Mesela Tron ağında transfer yaptığınız için madencilere transfer ücreti ödemezsiniz. Borsalar hizmet bedeli olarak istemekteler.

Ama akıllı sözleşme tetiklemek için gas ücreti ödemek zorundasınız. ETH proof of stake'ye geçse dahi, akıllı sözleşme yaparken gas ücreti ödemeye devam edeceğiz.

Proof of stake'nin güzel tarafı blokların çok kısa sürede oluşturulması (yaklaşık 3saniye), işlemlerin çok kısa sürede onaylanması. Transferlerin ücretsiz olması.
      • opentime
        • 30 Jul 2015
        • 1176

Ünlü Milyarderden Dogecoin Tahmini: Daha Fazlasını Yapacak!

https://kriptokoin.com/milyarderden-dogecoin-tahmini/

Yorum

• efesbahis
          • 03 Aug 2019
          • 99

Mandala exchange twitter sayfasında ETH istemişler adres ile. Dikkatli olun arkadaslar

Edit: sahte twitter hesabıymış. Gerçeği duruyor sorun yok
          En son efesbahis tarafından düzenlendi; 04 - 05 - 21, 03 : 56.

Yorum

• EndoplazmikBirKulum
            Yorum düzenleme
            Tam olarak neydi bu mandala? PM ile hatırlatır mısın yatırım yapalım iyi bişeyseydi
        • tereddüt
          Banned
          • 18 Jan 2012
          • 10358

Demek etheriumu 19 yaşındayken çıkartmış bu elema

Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yorum

• opentime
            • 30 Jul 2015
            • 1176

EToro’dan Dogecoin (DOGE) Hamlesi!

https://www.bitcoinsistemi.com/etoro...-doge-hamlesi/