Bu ilk ziyaretinizse, SSS'ye göz atmayı unutmayın.
Forumu tüm özellikleriyle birlikte kullanabilmek için kaydolmanız gerekir. Üyelik tamamiyle ücretsizdir.
Kripto varlıkların piyasa hacmi ne kadar? 2 Trilyon dolar.
Sadece 2 soru soracağım.
1. Bunun ne kadarı Türkiye'de? 2. Thodex'in hacmi ne kadar? Piyasada Paribu ve BTCTurk de var ve Thodex'ten çok daha büyük firmalar.
Bu rakamları inceledikten sonra o borsadan 2 milyar doların çıkartılmış olmasının neden imkansız olduğu anlaşılıyor..
Yanlış hatırlamıyorsam tereddüt hocam
Daha önce
Paribu ve btcturk yıllık işlem hacmini yazmıştı
Kaynak ne olduğunu hatırlamıyorum tabi
amerikada paypal kurulur, kuruculari exitlerini yapip kazandiklari parayla her birini yine muhtesem startuplar kurar; bizde thodexler kurulur, adam ustune coktugu fonlarla kendisi ulkeden exit yapar.
Eksi'de gordum ne kadar dogru ama
Bu arada veda mektubu yazmis sonra silmis dolandirici ceo
thodex 'teki toplam cap miktari 585milyon dolar.
bu paranin % kaci cash para
2milyar dolar diye bir para yok ortada. Gercek para ne kadardir onu bilmiyoruz ancak 2 milyar dolar uydurma bir rakam
bi ara dolarda dursun diye binance a 2tane btc koymuştum uzun vadeli koskoca binansta bile bu tip olaylardan korkup bozdurmuştum..kapanır hacklenir falan diye şuan beklese nerdeyse ederi 1milyonu bulacakmış
thodex 'teki toplam cap miktari 585milyon dolar.
bu paranin % kaci cash para
2milyar dolar diye bir para yok ortada. Gercek para ne kadardir onu bilmiyoruz ancak 2 milyar dolar uydurma bir rakam
O sıralama yıllık sıralama, bu 585 milyon dolar günlük hacim değil mi? Ben öyle biliyorum. Öyleyse 2 milyar dolar doğrudur, doge dagittiktan sonra son zamanlarda günlük hacimleri 4-5 kat artmış, yani günlük hacim de sıralama yükselmiş, o kadar yükselmiş ki btcturkü yakalamışlar. Bizim millet günlük hacim yapmıyor borsada coini alıp tutuyorlar yani borsada anlık milyarlarca dolar tutuluyor olabilir. Coinmarketcapa göre btcturk ve thodexin günluk hacmi yaklaşık 600 milyon dolar, paribu 800 milyon dolar. Günlük bu kadar hacim olduguna göre bu rakam doğrudur
Ya 4-5 sene önce İnterrail Turkiye grubunda gezgin maceraları paylaşan,Ankara'da Adana'da kalacak döşeğiniz var mı diyen herif bugün çıkmış piyasanın içinden geçmiş milyonlarca dolar dolandırıp kaçmış..Çok ilginç hikaye gerçekten..Tosuncuk olayıyla bu olayın alakası yok adamın oluşumunun firmasının belgesi yasallığı herşeyi aktif..
İlk olarak EndoplazmikBirKulum tarafından gönderildi
O sıralama yıllık sıralama, bu 585 milyon dolar günlük hacim değil mi? Ben öyle biliyorum. Öyleyse 2 milyar dolar doğrudur, doge dagittiktan sonra son zamanlarda günlük hacimleri 4-5 kat artmış, yani günlük hacim de sıralama yükselmiş, o kadar yükselmiş ki btcturkü yakalamışlar. Bizim millet günlük hacim yapmıyor borsada coini alıp tutuyorlar yani borsada anlık milyarlarca dolar tutuluyor olabilir. Coinmarketcapa göre btcturk ve thodexin günluk hacmi yaklaşık 600 milyon dolar, paribu 800 milyon dolar. Günlük bu kadar hacim olduguna göre bu rakam doğrudur
hayir paylastigim bilgilerin tamami dogru.
585 milyon dolar thodex'in cap miktari. 24 saatteki islem hacmi degil.
24 saatlik islem hacmi, rank kisminda ayri bir sekme altinda yaziyor, yani cap ve gunluk hacim miktarlari ayri ayri veriliyor.
paribudaki cap miktari 7.5milyar dolar
btcturk 3.4milyar dolar
tabi bu rakamlarin ne kadari cash onlari bilmiyoruz
Bu hesaplama nasıl yapiliyor tam da bilmiyorum açıkçası. Düz mantıkla Türkiye'de toplam 50 milyar dolarlık coin alınmışsa bunun 2 milyarı thodexte neden olmasın? çoğu yerli borsadan alıyor ve thodexte ciddi hacmi olan bir borsaydi sonuçta
Turkiye'de kullanici sayisi fazla. Biz Avrupa ve Dunya siralamasinda kullanici sayisi olarak onlerdeyiz.
Para olarak bizim para miktarimiz oldukca dusuk.
Turklerin 50 milyar dolari var midir coinlerde bilmiyorum ancak olsaydi bence dth'larda ciddi bir eksilme gorurduk diye tahmin ediyorum. Doviz cinsi varliklarda bu kadar buyuk bir eksilme yok.
DTH'lara baktigimda ortalama 8-9 milyar dolarlik bir aktarim oldugunu tahmin edebiliyorum. Bu rakama TL cinsi varliklari da eklememiz lazim. O sekilde toplam parayi tahmin edebiliriz.
Eger 50 milyar dolar varsa ve ulkeye soksalar dolar 5.70e duser
bu 2 milyar dolar rakamını kim çıkardı neye göre çıkardı ? adamlar zaten kaçtı gitti, gitmeden olan parayımı servis ettiler piyasaya .. bunların hesabında 2 milyar dolarlık coin mi varmış ? rakam çok abartı gibi geldi bana
Şimdi bu thodex de parası olanın parası buhar mı oldu yoksa buna da devlet garantisi falan var mı yani olan yine bize mi oldu
Devlet garantisi diye bir şey yok.
Sadece devletin bütün istediği evrakları tamamlayıp şirketi açmış ve faaliyetlerine başlamış vergisini veren yasal bir firma. Devlet şahısların parasını ödemez. Sadece mahkemede çıkan karara göre kişinin mal varlıklarına el konur ilk sırada da devlet vardır alacağı varsa alır sonrası uzar gider icra olayları gibi
Abdullah Çiftçi'nin Kripto konusundaki analizlerine bayılıyorum. Bitcoin başlıklı videosunda yaptığı analiz çok mantıklı geldi ''Ulus devletlerde özellikle ABD ve Avrupa'da karşılıksız basılan paralarla enflasyon uzun vadede artacak kurumsal fonlar paranın değer kaybetmemesi için hızla kriptoya yönelecek'' diyor aslında süreç başladı ama önümüzdeki yıllarda çok daha fazla yönelim olacak burada doğru projeyi tespit etmek çok önemli bu durumu fırsata çevirmek isteyecekler ve çok güçlü bir proje bir anda ortaya çıkacak gibi hissediyorum erken davranıp o derin projeyi tespit etmek lazım.
Devlet garantisi diye bir şey yok.
Sadece devletin bütün istediği evrakları tamamlayıp şirketi açmış ve faaliyetlerine başlamış vergisini veren yasal bir firma. Devlet şahısların parasını ödemez. Sadece mahkemede çıkan karara göre kişinin mal varlıklarına el konur ilk sırada da devlet vardır alacağı varsa alır sonrası uzar gider icra olayları gibi
Hiç kullanılmayan hava limanları ve köprülere dolarla geçiş garantisi veren hükümet olunca insan böyle şeyler de bekliyor Bilgi için teşekkürler.
Yorum