Özgür hoca club house bitcoin üzerine konuşulan bir odada nisan ayı gibi vergilendirme gelecek büyük ihtimal 2020 yılında karda iseniz şimdiden kenara para ayırın,dedi.
Kripto Para İletişim
Daraltma
Bu sabit bir konudur.
X
X
-
ek olarak bu vergilendirme olayı olur olmaz ayrı konu ama olursa, kaçınılması çok kolay.
tıpkı iddadan miktarı bölüp 500 tane minik kupon kaçmak gibiYorum
-
Vergilendirme tam olarak nasıl işleyecek. Neyin üzerinden vergi alınacak ,nasıl olacak orasının netleşmesi lazım.
Biri kaynak üzerinden yapılacağını iddia etti fakat özgür hoca da kaynak üzerinden olması imkansız olduğunu beyan üzerine olabileceğini belirtti.
Edit : Bu arada konu hakkında bilgim yok,sadece konuşanları iletiyorum.
-
-
türk borsaları sadece nakite dönme işlevi görür öyle bi durum olursa.
nakite döneceğin zaman yabancı borsadan paranı türk borsasına alır nakite dönersin.
alım satım yapmadığın için vergilendirme de yapabileceklerini sanmıyorum.
yabancı borsalardan zaten bişey tutturamazlar türk borsası da sadece nakite çevirme işine girer net olarak.
olursa miktardan ziyade kar üzerinden vergilendirme yapılabileceğini düşünüyorum.Yorum
-
çok fazla flood oldu ama coinden vergi alana kadar keşke şu sosyal medya fennomenlerine bi sarsalar keşke. sonuna kadar desteklerim böyle bir iş yapsalar.Yorum
-
Geçen aylarda Hakan Hepcan'ın instagramda link paylaşanlar ile didişmesi sonuçunda 1-2 hafta önce instagramda paylaşım yaparken işbirliği etiketi zorunluğu geldi, sanırsam onun üzerinden bir vergilendirme yapılacak. Ayrıca geçenlerde eksi sözlükte görmüştüm, Youtuberlardan geriye dönük vergi cezaları gelmeye başlamış,sağlam cezalar kesilmiş.
Yani sosyal medyaya bir düzenleme yapılıyor gibi
-
-
Vergi borsadan bankaya para yatirirken ve bankaya para çekerken kesilir, hangi kripto paradan ne kadar kâr yaptığınıza bakılmaz.Tutar ne kadar olursa olsun vergi alınacağı için vergiden kaçınmak mümkün olmaz, yabancı borsayada aktarsanız bankaya çekmek istediğiniz an yine vergiye tabi olacaksınız Örneğin %1 yatirken %1 çekerken gibi bişey yapılır.
Bu yapılmaz her kripto para alım satımında vergi denirse yerli kripto para borsaları batar çünkü tüm para yabancı borsalara aktarılır işlemler orada yapılırYorum
-
negatheef Kâr elde etmek amacıyla yatırım yaptığının için yatırımdan da çekimden de vergi alınacaktır
Yabanci borsadan bankaya komisyonsuz çekme imkanı yok. Zaten bu sorun da değil, fazla can sıkan bir vergi oranı olmayacaktır. Max %2 olur -
Çok üzerinde durmaya değer bir konu değil bu bence. Altın/Döviz alım satımında da vergi var, kambiyo vergisi. Hatta bir ara %1'e çıkarılmıştı. Sonra düşürüldü. Vergilendirilmiş kazanç kutsaldır, vergi ödemek her vatandaşın yurttaşlık vazifesidir. Öderiz %1-2'mizi yada Binde 2'imizi her neyse
-
-
-
Piyasada düzeltme havası var gibi her an bir düzeltme gelebilir şöyle 55 Binler falan sonra 60 bin seferleri başlarYorum
-
Coinler hep böyle yükselmeyecek arkadaşlar. Elbette bir noktadan sonra bu boğa piyasası bitecek. Önemli olan doğru noktada çıkabilmek yada uzun vadeli yatırımcıysanız sabırlı olup bekleyebilmek. Şimdi herkes eve tıkıldı. Restoranlar kapalı. Barlar kapalı. Sinemalar kapalı. Sinemayı bırak maçlar bile seyircisiz oynanıyor. Hava soğuk. İnsanlar gezmeye gidemiyor. Baharın gelmesi ve yavaş yavaş yaşamın normale dönmesiyle birlikte insanlar tekrar para harcamaya başlayacak. Bahar ortası veya yaza doğru sert bir düzeltme görebiliriz; sonrasında yavaş yavaş aşağı doğru bir yolculuk başlayabilir. Sonra tekrar yükselir ve şimdikinden de yüksek bir seviyeye çıkar. Ne kadar düşerse, o kadar yükseğe çıkacaktır.
Şu an üst üste 8 kere kırmızı gelmiş gibi bir durumdayız. Bu seri bir yerde bitecek ama ne zaman? Belki 12 kere üst üste kırmızı gelecek, belki 18 kere. Birlikte göreceğiz.Yorum
-
2012-2013, 2016-2017 yıllarındaki boğa dönemi çılgınca bir şeydi. özellikle sonlarda çılgınca şeyler yaşanıyordu. bu boğa döneminde henüz çok çılgınca bir şey görmedik.sonbaharın sonlarına doğru, kışın başlangıcı gibi boğa sezonu biter ve ayı piyasasına gireceğimizi umuyorum yoksa 1-2 ay sonra boğa sezonu biterse altocinler ayı döneminde perişan olur.En son Galasek tarafından düzenlendi; 22 - 02 - 21, 12 : 45.
-
-
https://www.log.com.tr/tesla-bitcoin...a-cok-kazandi/
Tesla, bitcoin yatırımıyla otomobil satışından daha çok kazandıYorum
-
geçen bir arkadas bana sordu, piyasalarda neden boğa ya da ayı diye tabirler var, ne mana dedi?
Boğa, savaşırken aşağıdan yukarı doğru kafasını sallayarak boynuzlarını yukarı doğru vurur. Yükselme manasında o yüzden boğa kelimesi kullanılır.
Ayı ise, pençe atarken savaşırken, pençe hareketi yukarıdan aşağı doğru biçimdedir. Düşüşlerin olduğu döneme o yüzden ayı kelimesi kullanılır.
Bilgi, iyidir. : ) güzel bir hafta dilerim herkeseYorum
-
Düzeltmede geldi 58 binde duzetme olacağını söylemiştik en düşük 53500 ü gördü. Bu aralar kısa sürüyor bakalım buradan toparlayacak mıYorum
Yorum