bitcoin yardım ihtiyacı

Daraltma
X
 
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler
  • mc_eagle
    • 18 Aug 2008
    • 1303

    bitcoin yardım ihtiyacı

    Herkese merhabalar.
    Malumunuz artık sitelere para yatırılmıyor nereden ne ceza gelebilir diye arkamızı dinler olduk. Bende mecburen bitcoine geçtim fakat bazı sorunlar var. Yardımcı olabileceğinizi umuyorum.
    1- En az kesinti ile sitelere nasıl hangi firma ile yatırım yapabilirim ?
    2- Piyasa da görüyorum paribu btctürk vs. ama hepsinde btc değeri farklı birbirinden hangsini kullanarak yatırım ve çekim yapmak daha az zarar ettirir ?

    Teşekkür ediyorum. Sağlıcakla kalın
  • ~Borges
    • 09 Dec 2004
    • 2929

    #2
    btcturk, bitcoin transferlerinde kesinti yapmıyor. Örneğin, Ziraat'ten btcturk'e para yatırırken havale ücreti de ödemiyorum. Anlaşmaları olabilir.

    Borsalar arası fark o an borsadaki taleplere göre değişiyor. Alış ve satış için beklemeye koyulmuş teklifler oluyor.
    Mesela ahmetcoin olsun. Satanlar içinde en düşük 1020 tl'ye 1 coin satan var. Almak isteyenler içinde de 1 coin'e en çok 990 tl teklif eden var. Senin elinde de bu coin'den olsun. İstersen 1100 liradan da tahtaya koyabilirsin, Belki bir ara satılır. Yok ben bekleyemem, hemen nakde çevirmem lazım dersen, borsaların hızlı al-sat bölümleri oluyor. 1 coin'im var, hemen sat dersen mevcut en yüksek teklif olan 990 tl'den bozar. Borsa oradan komisyonunu alır.

    Bir yere aktarmak istiyorsun diyelim. İstediğin yer aracı kullanıyordur (coinpayments vs.) Oradan talep oluştur. Senden kaç btc istediğini gör. Borsadaki paranla o kadar btc almak için teklifte bulun. Arada zaman geçirmezsen hiç para kaybetmeden aktarım yapabilirsin.

    Sana özel cüzdan adresi vermeyen vermeyen yerlere yollarsan ileride başın yine ağrıyabilir. Tek kullanımlık adresler veren coinpayments gibi aracılar kullanan yerleri tercih etmeni öneririm. Mesela, bets10 "bana doğrudan borsa üzerinden" yollama diyor. Direkt yollarsan ne oluyor bilmiyorum, araya başka bir cüzdan koyabilirsin fakat o cüzdan ufaktan kesinti yapar. Öyle yapacaksan btc yerine altcoinleri incele. ltc'de falan daha az fee gider.

    Yorum

    Çalışıyor...